Veilig de feestdagen vieren

Preventietip: veilig feestvieren met kerst en oud en nieuw.

December = feestmaand! De gezellige periode met de kerstboom, lichtjes en kaarsjes. Maar ook oud en nieuw waarbij vuurwerk de lucht in wordt geschoten. Dit is ook de periode waarin veel ongelukjes gebeuren. Sommige in een onbewaakt ogenblik waarbij we achteraf denken: hadden we maar beter opgelet.

Vanuit Aastad Adviesgroep vinden wij het belangrijk u goede verzekeringen aan te bieden. Niet minder belangrijk vinden wij preventie; het voorkomen van schade. Met eenvoudige maatregelen is een grote schade vaak te voorkomen. Daarom vindt u hieronder enkele tips.

Tips veilige kerst
De meeste tips lijken eenvoudig en bekend maar het is niet verkeerd om ze te noemen:

  • Plaats kaarsen in een stevige houder.
  • Zet kaarsen/waxinelichtjes in een windlicht.
  • Gebruik geen echte kaarsen in kerststukjes of kerstbomen.
  • Rol een kabelhaspel volledig af.
  • Gebruik deugdelijke stekkerdozen en zorg ervoor dat deze niet overbelast raken.
  • Gebruik één stekkerdoos tussen een apparaat en de wandcontactdoos.
  • Zet een natuurlijke boom bij voorkeur in de verste hoek van de kamer vanaf de toegangsdeur. Zo raak je bij een calamiteit niet ingesloten.

Vuurwerk
Met oud en nieuw gaat het vuurwerk weer de lucht in. Vuurwerk veroorzaakt niet alleen brand- en schroeischade. Ook zorgt vuurwerk ieder jaar weer voor brandwonden; menselijk leed. Daarom wijzen de brandwondencentra samen met de brandwondenstichting op de gevaren hiervan. Zij wijzen onder andere op de gevaren van het gebruik van kindervuurwerk; het zogenaamde F1 kindervuurwerk. Dit is niet zo onschuldig als het eruit ziet. Onderschatting van het gevaar leidt tot onveilig gedrag, zoals op vuurwerk stampen. Dit leidt er met enige regelmaat toe dat dit vuurwerk in de jas of schoenen terecht komt. Als het dan ontploft, geeft het zeer diepe brandwonden. Dit wil niemand! De artsen uit de brandwondencentra hebben eenvoudige tips om (ernstige) brandwonden te voorkomen:

  • Haal de capuchon van de jas of vouw deze naar binnen.
  • Stop ook de broek in de schoenen of over de laarzen.

Gaat het toch mis: koel de brandwond zo snel mogelijk 10 minuten met lauwwarm stromend leidingwater.

Houtstoken
Het stoken van hout is populair. Helaas blijft het ook een van de meest voorkomende brandoorzaken. De belangrijkste tips:

  • Laat regelmatig de schoorsteen vegen.
  • Gebruik schoon droog hout van goede kwaliteit.
  • Heeft de woning een rieten kap? Een vonkenvanger is verplicht.

Wij wensen u een veilige en feestelijke decembermaand toe en vooral veel geluk en gezondheid in 2024.

Team Aastad

Zorgverzekering 2024

Op Prinsjesdag worden de plannen van het kabinet voor het komende jaar bekend gemaakt. Zelfs nu het kabinet demissionair is en we binnenkort naar de stembus moeten, worden de plannen uit de doeken gedaan. Voor de zorgverzekering voor het komende jaar verwacht het kabinet wederom een grote stijging. Naar verwachting zal de gemiddelde Nederlander bijna 143 euro per jaar meer kwijt zijn. Maar wat veroorzaakt die stijging en wat wijzigt er nog meer? 

Zorgkosten blijven stijgen

De toenemende vergrijzing in Nederland zorgt voor steeds grotere kosten in de zorg. Er zijn simpelweg steeds meer ouderen die een beroep doen op de gezondheidszorg. Dit in combinatie met hogere lonen en de flink gestegen kosten van materiaal door de inflatie maken het dat de premie ook komend jaar zal gaan stijgen.

De zorgpremie stijgt met € 12 per maand

Het kabinet verwacht dat de basiszorgpremie voor 2024 zal gaan stijgen met zo’n 12 euro per maand naar een niveau van € 149. Let op: pas in november maken de verzekeraars hun premies voor 2024 bekend, deze verwachting van het kabinet is slechts een indicatie. Net als vorig jaar stijgt de basispremie flink door. Dit jaar wordt de zorgtoeslag echter verminderd waardoor het dempend effect van deze toeslag op de kosten van de zorgverzekering minder wordt. De zorgtoeslag zal in 2024 maximaal € 127 per maand bedragen.

Hoe zit het met het eigen risico in 2024?

Het eigen risico blijft in 2024 gelijk. Deze bedraagt ook komend jaar € 385. Tot dit bedrag betaalt u de zorgkosten zelf. Uiteraard kunt u, als altijd, zelf bepalen of u een hoger eigen risico kiest. Maar deze basis blijft voor iedereen gelijk.

Wijzigingen in het basispakket

Het basispakket, hetgeen u verzekert door een basiszorgverzekering af te sluiten, wijzigt elk jaar. In dit pakket zijn voor 2024 de volgende zaken opgenomen:

Oefentherapie om valongelukken bij ouderen te voorkomen 

Trainingen in valpreventie worden opgenomen in het basispakket. Oudere mensen lopen meer risico op een val en in 2020 kostte dit de maatschappij al meer dan 1 miljard euro. Ouderen kunnen een speciaal trainingsprogramma volgen dat helpt bij het voorkomen van valongelukken. Uit onderzoek blijkt dat deze trainingen het risico op vallen vermindert.

Kraamzorg voor langere periode

Kraamzorg wordt nu ook al vergoed vanuit de basisverzekering. Van minimaal 24 uur tot maximaal 80 uur. Dit geldt nu echter alleen tot 10 dagen tot na de geboorte. Die periode van 10 dagen wordt verlengd naar zes weken. Na de verruiming van zes weken blijft de eigen bijdrage per uur bestaan zoals dat nu ook al is.

Herstel van Long Covid verlengd

Vanuit de basisdekking krijgen Long Covid-patiënten benodigde zorg vergoed. Het kabinet verlengt dit met in ieder geval een jaar tot 1 januari 2025. De huisarts of medisch specialist bepaalt of iemand met langdurige Covid-19-klachten in aanmerking komt voor deze paramedische zorg (fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie, diëtetiek en/of logopedie).

Wanneer wordt de zorgpremie voor 2024 bekend?

De komende weken gaan de zorgverzekeraars aan de slag met hun aanbod voor de zorgverzekering 2024. Normaliter worden de meeste premies en aanvullende pakketten begin november bekend gemaakt uiterlijk op 12 november 2023. Rond die datum zult u ook het voorstel van uw huidige zorgverkering ontvangen. Na 12 november wordt het mogelijk om uw zorgverzekering te vergelijken met eventuele andere voorstellen om zo te komen tot de keuze van een zorgverzekering voor 2024. Uiterlijk 31 december zult u uw keuze voor zorgverzekering voor volgend jaar hebben moeten maken.

Waarom u laten adviseren over de zorgverzekering 2024?

Uw adviseur van Aastad verdiept zich uitgebreid in het aanbod van alle zorgverzekeraars. Hierbij kijkt hij niet alleen naar de prijs van de zorgverzekering, maar ook naar hetgeen wat aangeboden wordt in de aanvullende pakketten. Om zo te komen tot het beste aanbod wat past bij uw zorgwensen. Gebaseerd op uw gebruik van zorg in het verleden en uw verwachting voor 2024 krijgt u een onafhankelijk voorstel voor uw zorgverzekering voor volgend jaar. Heeft u interesse in advies over uw zorgverzekering voor 2024? Neem dan alvast contact op met een adviseur van Aastad Adviesgroep.

Aansprakelijkheidsverzekering

Heb jij een aansprakelijkheidsverzekering? Het is niet verplicht in Nederland, maar het wordt ten zeerste aanbevolen. Hoe werkt aansprakelijkheid eigenlijk?

Bijvoorbeeld als je kindje iets kapot maakt in het huis van een ander, met de driewieler tegen de deur van de auto van de buurman beschadigd. Of wanneer je zelf een per ongeluk een dure vaas omgooit bij een ander. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. kortom, als jij of je gezinslid (per ongeluk) schade bij een ander veroorzaakt en je bent hiervoor (juridisch) aansprakelijk? Biedt deze verzekering een geruststellende bescherming tegen de financiële gevolgen.

Het is prettig om dan een aansprakelijkheidsverzekering te hebben om een beroep op te doen, voor het hele gezin  (ook je huisdieren). Vaak zijn bijvoorbeeld ook geleende spullen meeverzekerd tot een bepaald bedrag. De dagwaarde wordt vergoed bij materiele. Maar ook letselschade aan personen wordt vergoed. Is de persoon waar jij thuis iets stuk maakt zelf verzekerd? bijvoorbeeld op de inboedelverzekering? Dat wordt het eigen risico van die polis gedekt door jouw aansprakelijkheidsverzekering. Zo laat je de benadeelde niet met de kosten zitten. 

Wat wordt er niet gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering ?

  • Opzettelijke schade door een persoon ouder dan 14 jaar. Zodra er opzet in het spel is en de persoon redelijk kan nadenken over oorzaak en gevolgen (grens ligt bij 14 jaar) wordt de schade niet vergoed;
  • Schade op je werk of bij je eigen bedrijf. Heb je bijvoorbeeld het pinapparaat stuk gemaakt? Helaas kan je dan niet bij je particuliere aansprakelijkheidsverzekering terecht;
  • Schade door je auto of scooter. Heb je bijvoorbeeld een hek beschadigd tijdens het inparkeren? De aansprakelijkheidsverzekering dekt dat niet;
  • Schade in het buitenland. Als er iets op vakantie gebeurd, bijvoorbeeld het vliegveld is je bagage zoek, dan geldt hier niet de aansprakelijkheidsverzekering voor.

In dergelijke gevallen zijn er vaak wel andere verzekeringen waar je een beroep op kunt doen. Zoals een zakelijke aansprakelijkheid-, auto- of doorlopende reisverzekering. 

Bescherm niet alleen je eigen portemonnee, maar ook die van degene die je onverhoopt schade berokkent. Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) heeft eigenlijk iedereen nodig.

Nieuwe polis administratie

Per 1 mei 2023 gaan wij over naar een nieuw systeem voor de polis administratie. 

Vanaf dat moment zal Aastad Adviesgroep zelf de premie incasseren en een eventuele schade aan u uitbetalen. Heeft u een machtiging afgegeven voor automatische incasso? Dan loopt deze ongewijzigd door onder ons Incassant ID NL92ZZZ060418930000.

Dit betekent dat de volledige administratieve afwikkeling van uw verzekeringen door Aastad Adviesgroep wordt uitgevoerd, waardoor wij u nog sneller en efficiënter van dienst kunnen zijn.

Voor u zijn er verder geen veranderingen. Uw premie blijft ongewijzigd! De polisvoorwaarden veranderen in sommige gevallen wel, uitsluitend in uw voordeel, doordat we een uitbreiding hebben in het aantal verzekeraars waarvoor wij mogen adviseren en bemiddelen.

Tijdelijk geen polismap app.
Heeft u de ‘Mijn Polismap’ app gedownload? Door de overstap naar onze nieuwe polisadministratie komt de huidige app te vervallen. Wij zorgen op korte termijn voor uw nieuwe Aastad app en houden u op de hoogte.

Nationale Nederlanden alarmnummer
Heeft u op uw doorlopende reis-/of annuleringsverzekering Nationale Nederlanden als verzekeraar staan? Dan dient u  bij calamiteiten het volgende alarmcentrale telefoonnummer te gebruiken: +31(0)26 400 23 90

Heeft u vragen?
Neemt u dan tijdens kantooruren contact met ons op telefoonnummer 0546–822221 of stuur een e–mail naar: info@aa–stad.nl. Wij helpen u graag!

Prinsjesdag 2022

De belangrijkste besluiten voor uw portemonnee:

Het is misschien nu al wel de meest besproken Prinsjesdag en Miljoenennota ooit. Met een koopkrachtval in 2022 om u tegen te zeggen, de steeds maar stijgende energiekosten en grote ontevredenheid in het land waren er flink wat grote beslissingen om te nemen. In dit artikel zetten we de opvallendste op een rij.

Het bestrijden van de inflatie

De inflatie stijgt de afgelopen maanden naar ongekende hoogte. En dat merken we allemaal in de portemonnee. Prijsstijgingen in de supermarkt, ondernemers die hun gestegen productiekosten door de stijgende energieprijzen wel moeten doorberekenen om rendabel te ondernemen en voorzieningen als sportscholen en zwembaden die door diezelfde gestegen energieprijzen in de problemen komen met het aanbieden van hun activiteiten. In alle lagen van de samenleving worden de gevolgen gevoeld. Om de val in koopkracht te compenseren wordt door het kabinet 17,2 miljard euro geïnvesteerd.

Het minimumloon gaat omhoog

Het minimumloon gaat vanaf 1 januari 2023 omhoog. Omdat de AOW en de bijstand gekoppeld zijn aan dit minimumloon stijgen ook die met hetzelfde percentage mee. Daarnaast worden ook de huurtoeslag en het kindgebonden budget verhoogd. De belasting op arbeid gaat omlaag doordat men het tarief in de eerste schijf (inkomens tot 70.000 euro) verlaagt en ook worden kleine spaarders meer ontzien door het heffingsvrije vermogen te verhogen naar € 57.000,-.

Zorgpremie én zorgtoeslag gaan omhoog

Volgend jaar stijgt gaat de premie van de basisverzekering met ongeveer € 11 per maand. Hierdoor wordt de totale zorgpremie in 2023 gemiddeld € 137 per maand. Let op: pas in november maken de zorgverzekeraars de prijzen van het basispakket bekend. De overheid geeft aan wat er opgenomen dient te worden in het basispakket en geeft een leidraad voor de “prijs”. Om de prijsstijging te compenseren voor de laag- en middeninkomens wordt de zorgtoeslag verhoogd naar een maximum van € 154 per maand. Deze is voor 2023 extra verhoogd om daarmee ook een stukje koopkracht te verbeteren.

Prijsplafond energiekosten per 1 november

Het meest besproken nieuws van de afgelopen maanden zijn toch wel de energieprijzen. De afgelopen dagen is afgesproken dat hier een prijsplafond gaat gelden en wel per 1 november. Hoewel nog steeds aan de uitwerking gewerkt wordt is de bedoeling dat een huishouden dat een gemiddelde hoeveelheid gas en stroom gebruikt een maximaal bedrag aan energie kwijt is. In elk geval gaat er vanaf 1 januari een maximale prijs gelden voor de eerste 1200 kuub gas en de eerste 2400 kilowattuur stroom die wordt gebruikt. Nu wordt gerekend met maximaal € 1,50 per kuub gas en € 0,70 per kilowattuur elektriciteit. Maar die bedragen kunnen de komende periode nog wijzigen. Bij gemiddeld gebruik zou het met deze bedragen betekenen dat een gezin zo’n 290 euro per maand aan energie kwijt is. Het is de bedoeling dat het prijsplafond voor heel 2023 gaat gelden.

Uiteraard kunt u zelf ook stappen nemen om uw woning te verduurzamen waardoor u minder afhankelijk wordt van gas. Bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen of aanbrengen van isolatie. Uw adviseur van Aastad Adviesgroep staat u graag bij met financieel advies op maat.

Helmplicht op snorfiets

Het dragen van een goedgekeurde helm op scooters en snorfietsen met een blauw nummerbord is vanaf 1 januari 2023 wettelijk verplicht in Nederland. Dit geldt ook voor eventuele passagiers. Het aantal verkeersdoden en verkeersgewonden onder snorfietsers moet hierdoor afnemen.

Hoe herken je een goedgekeurde helm?

Niet alle helmen bieden de bescherming die verlangd wordt. Daarom is alleen een goedgekeurde brom-, motor- of speed-pedelec-helm toegestaan.

Een goedgekeurde brom-/motorfietshelm heeft een cirkel met de hoofletter E erin. Achter de E staat een cijfer dat staat voor een EU-land. In Nederland krijgen goedgekeurde helmen het cijfer 4. Een goedgekeurde speed-pedelec-helm is herkenbaar aan een markering volgens de NTA 8776:2016 norm.

Snorfietsers die geen (goedgekeurde) helm dragen, riskeren een boete van € 100.

Snorfietser nog welkom op fietspad?

Net als nu het geval is, mogen snorfietsers ook na 1 januari 2023 op fietspaden blijven rijden waar dat is toegestaan. Tot die tijd is een helm alleen verplicht op plekken waar de snorfiets op de rijbaan moet rijden, zoals in steden als Amsterdam en Utrecht. Daarna geldt de helmplicht overal. Ook aan andere regels voor snorfietsers verandert niets. Zo blijft de maximumsnelheid 25 kilometer per uur.

Bron: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat 

Vacature

Ben jij een aanpakker die wil werken bij een bedrijf waar jouw commerciële drive wordt gewaardeerd? Klanten geven je energie, je bent oplossingsgericht en je weet wat belangrijk is om de beste service te verlenen? Beschik jij bovenal over voldoende organisatorische vaardigheden om gestructureerd klantendossiers te onderhouden? Dan hebben wij dé perfecte functie voor jou!

Wie zijn wij:
Aastad Adviesgroep is een onafhankelijk, vernieuwend en zelfstandig financieel adviesbureau. Sinds 1977 zijn wij dé specialist op het gebied van verzekeringen, hypotheken, bankzaken en financieel advies. Met oog voor service en betrokkenheid, zijn wij onze particuliere en zakelijke klanten optimaal van dienst. Om dit te waarborgen zoeken wij een:

Administratief Commercieel Medewerker Binnendienst


Wat zijn jouw hoofdtaken?

Je bent de ‘spin-in-het-web’ en weet je commerciële vaardigheden, in combinatie met oplossend vermogen, aan te wenden om een maximaal resultaat te realiseren. Je taken bestaan o.a. uit:

  • Allround werkzaamheden waarbij je grensoverschrijdend kunt werken. Geen hokjes maar verbanden leggen.
  • Eerste aanspreekpunt (in combinatie met collega’s) aan telefoon en balie vanuit commercieel oogpunt.
  • Ondersteuning van de buitendienst, afspraken maken voor advies / onderhoud en uitwerken bezoekverslagen.
  • Maken en beoordelen polis vergelijkingen, offertes en pakketpolissen.
  • Aanname en inventarisatie schademeldingen. Je zet de eerste lijnen uit voor de schadebehandeling.
  • Openen bankrekeningen en klanten helpen met bankzaken.
  • Klantdossiers up-to-date houden middels structureel en efficiënt werken.
  • Als laatste zorg je ervoor dat de vragen en wensen van klanten op een proactieve manier worden afgehandeld.

Wat wij vragen van jou

  • Je beschikt minimaal over een MBO 4-diploma en met HBO werk- en denkniveau.
  • Goede contactuele eigenschappen en uitstekende beheersing Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Je weet van aanpakken, bent leergierig, representatief en collegiaal zonder 9 tot 5 mentaliteit.
  • Je bent beschikbaar voor 32 tot 40 uur per week
  • Je beschikt over Wft diploma’s Basis & Schade Particulier of bent bereid deze te behalen.
  • Goede beheersing computervaardigheden en interesse om beschikbare software optimaal te benutten.
  • Administratieve werkzaamheden zie jij niet als een last, maar als een uitdaging.
  • Flexibiliteit en het vermogen je aan te passen in een snel veranderende branche.

Wat kan Aastad jou bieden
Naast onderstaande voorwaarden kom je te werken bij een erg mooi en oprecht bedrijf die middenin de samenleving staat en meegaat met ontwikkelingen binnen de bedrijfstak.

  • Een uitdagende baan met toekomstperspectief en doorgroei mogelijkheden
  • Een veelzijdige, brede en uitdagende functie in de financiële branche
  • Een marktconform salaris op basis van jouw niveau en werkervaring
  • Als laatste (maar niet het minste) werken in een enthousiast team waarin je samen het verschil maakt!

Interesse?
Stuur je CV met begeleidende sollicitatie brief naar:

Aa-Stad Adviesgroep B.V.
T.a.v. Jeroen Oomens
Vriezenveenseweg 122
7602 AK Almelo

Tel. 0546 – 82 22 21
E-mail: jeroen@aa-stad.nl 

Workshop Veilig Online Bankieren

Internetcriminelen vallen elke dag mensen lastig met bijvoorbeeld valse e-mails en marktplaatsfraude. En dat wordt alleen maar meer. Want steeds meer geldzaken worden online geregeld. Wij willen u graag helpen om dit voor te zijn. Hoe? U hoort het tijdens onze gratis workshop Veilig online bankieren. U bent van harte uitgenodigd!

Tijdens de gratis workshop van ongeveer 1,5 uur leren we u graag hoe u veilig online bankiert. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leert u:

•             Hoe u internetcriminaliteit herkent.
•             Welke vormen van internetcriminaliteit er zijn.
•             In welke situaties u uw gegevens niet moet delen.
•             Wanneer u een website of e-mail kunt vertrouwen.

De workshop wordt mede mogelijk gemaakt door Regiobank. Uw bank dichtbij!

 

Mijn Polismap App

Als uw adviseur vinden wij het belangrijk om u persoonlijk advies te kunnen geven. Direct contact telefonisch, aan de balie of middels een afspraak is daarbij onmisbaar. Wij willen onszelf dan ook niet vervangen door een app. Wel willen wij u van alle gemakken voorzien die de technologie ons te bieden heeft. Om die reden kunt u gebruik maken van de app als aanvulling op onze dienstverlening. Best prettig om 24 uur per dag, 7 dagen per week de mogelijkheid te hebben uw verzekeringen in te zien.

Met de mijn Polismap app heeft u altijd al uw polisbladen bij de hand en kunt u direct contact krijgen met uw contactpersoon of het volgen van uw schademelding. Daarnaast is het ook handig dat u altijd de groene kaart voor uw voertuig bij u heeft als u onderweg bent.

Hoe werkt het?
Als relatie van Aastad Adviesgroep kunt u gebruik maken van deze app. Middels iDIN of doormiddel van identificatie vragen kunt u de app activeren. Vervolgens kunt u uw gegevens beschermen met gezichtsherkenning, TouchID of een persoonlijke toegangscode.

  • Uw polis gegevens direct inzien
  • Chatten of een bericht achterlaten aan Aastad
  • Mee kunnen kijken als wij uw schade behandelen
  • Documenten veilig toevoegen aan uw dossier
  • Uw groene kaart direct bij de hand na een schade

Download direct:

 
 

Rookmelders verplicht

Vanaf 1 juli 2022 is het in Nederland wettelijk verplicht om een rookmelder te hebben op elke woonverdieping van je huis. Of je nu koopt of huurt, in een oud of een nieuw huis woont: de verplichting geldt voor iedereen. Rookmelders zijn belangrijke levensredders: de meeste slachtoffers van brand vallen door het inademen van rook.

Als je al rookmelders hebt opgehangen, dan hoef je alleen maar te controleren of die ook voldoen aan de eisen zoals ze straks gelden. Heb je ze nog niet: dan is er werk aan de winkel. Het komt er op neer dat er op iedere bouwlaag in jouw woning een melder moet hangen. Dat betekent dus minimaal één rookmelder per verdieping, maar meer mag natuurlijk ook. De brandweer adviseert bijvoorbeeld om ook een rookmelder op te hangen in de ruimte waar je wasmachine en droger staan. In studentenhuizen moet er in elke kamer één hangen.

Eisen

Voor nieuwbouwwoningen waren rookmelders al verplicht en daar worden ook specifieke eisen aan gesteld. Voor bestaande woningen is dat niet zo. De melders moeten wel voldoen aan de NEN-14604 en een CE keurmerk hebben, maar verder schrijft de wet niets voor. Op deze site lees je meer over de verschillende typen die er op de markt zijn. Voor een grotere woning kunnen gekoppelde melders handig zijn, zodat ze allemaal afgaan. En in sommige straten kiezen buurtbewoners er zelfs voor om meerdere huizen te koppelen.

Verzekering

Wat als je geen rookmelders hebt opgehangen of ze niet goed hebt onderhouden en er ontstaat brand? Keert de verzekeraar dan wel uit? Het beste advies is om dat risico niet te nemen. Ook al heeft een verzekeraar niet specifiek in de verzekeringsvoorwaarden opgenomen dat er zonder rookmelders niet zal worden uitgekeerd, het is een algemene regel dat je als verzekerde niet nalatig mag zijn. Je niet aan een wettelijke verplichting houden kan daaronder vallen.

Bron: Finfin van Adfiz